Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Kao i u drugim ramskim župama, i u župi Prozor i ove godine, kao zahvala za urod i plodove, ali i...
article thumbnail  Danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor bilo veoma svečano. Razlog je bio trostruk, naime,...
article thumbnail  Prozorska Župa Presvetog Srca Isusova priprema se proslaviti dan Posvete crkve (53) s Danom...
article thumbnail  Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, koja se slavi 15. kolovoza...
article thumbnail  Misa na groblju Šerovina: subota, 19.8.2023. u 11,00 sati. Misa u Višnjanima Gornjim: subota, ...
article thumbnail  Danas, 29. srpnja, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župi Presvetog Srca Isusova Prozor don...
article thumbnail  Danas je na Gmićima proslavljen zaštitnik mjesta i zavjetne kapele - sv. Ilija Tišbijac, prorok. Uz ...
article thumbnail  Danas je upriličena vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor. Nakon...

 

Evo kraj je svibnja i uskrsnog vremena, prošla je i svetkovina Duhova i već dolazi svetkovina Presvetog Trojstva, a znamo da je u tom nizu, vezano baš uz Uskrs, Duhove i Presveto Trojstvo i svetkovina Presvetog Srca Isusova. Ove godine je to 16. lipnja.

Hvala Bogu da smo dočekali još jednu svetkovinu Ljubavi Božje naznačenu u tajni Njegova srca.

Sve dobro nam dolazi od njega, iz Njegova božanskog srca, kao rijeka vode koja oživljava sve, i kao vatra ljubavi koja sažiže sve što izgorjeti može da bi ostalo čisto plemenito što svjedoči ljepotu i veličinu božanskog u nama i u našem životu.

Ako gledamo ljepotu savršenstva u nama, onda ćemo je nastojati uvijek povećavati i poboljšavati i kretati se prema neizmjernom. Kršćanin se ne zadovoljava sitnicama niti ostatcima, a još manje otpadom svijeta. Njegove su oči uperene naprijed gdje sagledava svu svršnost svog postojanja i veličine svog bića naslonjenog na bit Božje prisutnost, koja je Duh Sveti u tajni njegova Božanskog Srca.

Upravo u Njegovu Srcu osjećamo to njegovo obećanja: „ja sam s vama do svršetka svijeta“ i posebna poruka „ne bojte se!“.

I ove godine se pripremamo na proslavu u Župi trodnevnicom koja počinje na sv. Antu navečer u 18,00 sati, zatim slijedeća dva dana, također u 18,00 sati. Prije svetih misa je uvijek prilika za svetu Ispovijed, sat vremena prije početka mise.

Na samu svetkovinu, u petak, 16. lipnja, mise su:

  1. u 8,00 sati jutarnja misa
  2. u 11,00 sati svečana pučka misa
  3. u 17,00 sati večernja sv. misa
  4. u 18,00 festival „Djeca pjevaju Isusu“

Kako je uobičajeno da se slijedeće nedjelje slavi Patron za sve župe – vanjska proslava, tako ćemo i ove godine misama, 18. lipnja slaviti:

  1. u 8,00 sati
  2. u 9,30 sati
  3. u 11,00 pučka misa Patrona

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u 11,00 sati Euharistiju predslavi Mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački.  Misu u 11,00 sati u nedjelju 18. lipnja predslavi fra Marko Jukić iz Livna, moj dobri susjed s Kupreške visoravni gdje smo zajedno bili i Boga slavili, ali se i družili.

Iako je kolizija sa vanjskom proslavom sv. Ante na Gračacu, ali evo imate priliku izabrati. Vjerujem da ste dobro došli na oba mjesta proslave, koje vam više odgovara.

Svaka dobra proslava je vezana uz vašu prisutnost, a uvijek ste dobro došli da obnovite svoju vjeru i da se susretnete s dragim ljudima!

Želim vam puno radosti i svakog blagoslova Božjeg, a sve će vam se ostalo nadodati!

Marko Tomić, župnik

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com