Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Budući da još uvijek imamo izvanredne okolnosti međusobnog ophođenja, jer je na snazi odredba...
article thumbnail  Zbog poznatih razloga, služenje sv. Misa i dalje je bez nazočnosti vjernika. S ciljem da se nitko ne...
article thumbnailDanas slavimo Blagovijest – blagdan navještenja Gospodinova. Ovo je dvostruki blagdan: slavimo...
article thumbnail  Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, i nakon objave Vrhbosanske...
article thumbnail    Zbog pandemije koronavirusa, u cilju zaštite vjernika i poštujući odredbe Vrhbosanske...
article thumbnail  Na treći korizmeni petak, pobožnost Križnog puta i slavlja sv. Misa upriličena su u župnoj crkvi u...
article thumbnail  Duže vrijeme pripremani ovaj susret i izlet za djecu ostvario se 4 i 5 ožujka, tekuće godine. U...
article thumbnail  Na prvu korizmenu subotu, tijekom Večernje sv. Mise u župnoj crkvi u Prozoru, upriličeno je...

 

U utorak 11. veljače je dan bolesnika i zdravstvenog osoblja. Slavi se na spomendan Gospe Lurdske, upravo radi ozdravljenih bolesnika u tom svetištu. Zato se trebamo posvetiti onima kojima pomažemo nositi križ. Različito je to od posla ili poslovnog uspjeha. Milosrđe mi je milo, a ne žrtva!

U novije vrijeme je uobičajeno da se slavi posebno sv. Misa za bolesne, koje bi trebali njihovi skrbnici i ukućani dovesti na misu u crkvu, u 17,00 sati, gdje bi imali priliku pristupiti sv. Ispovijedi, (za ispovijed doći malo ranije), potom također ako žele, sakramentu bolesničkog pomazanja i na koncu Pričesti u Euharistiji.

Dakle, pomozite svojim bolesnima doći do crkve, potom s njima slavite Euharistiju. Naravno, nije to pod svaku cijenu, ne treba nekoga mučiti da bi došao, ali koji želi, trebalo bi mu pružiti pomoć i priliku da dođe!

Dobro će biti da sve zdravstveno osoblje bude također tu s njima, ako je moguće.

Poslije sv. Mise za bolesnike i zdravstveno osoblje će biti mala zakuska i druženje da se u zajedničkom susretu osjetimo bliže i jači!

Zahvaljujem svima koji će pomoći da taj susret bude što sadržajniji, a također i onima koji će doprinijeti svojim darovima u jelu i slasticama!

Napomena: Sakramentu bolesničkog pomazanja neka ne pristupaju mlađi od 60. godina, osim ako su bolesni ili kronični bolesnici.

Marko Tomić, župnik

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com