Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Večeras je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, svečano obilježen Svjetski dan bolesnika i...
article thumbnail  U utorak 11. veljače je dan bolesnika i zdravstvenog osoblja. Slavi se na spomendan Gospe Lurdske,...
article thumbnail  U župi Prozor jučer je svečano proslavljena svetkovina Bogojavljenja i Dan svetog djetinjstva....
article thumbnail  Misu zahvalnicu na Silvestrovo, u punoj prozorskoj župnoj crkvi sa početkom u 17 sati uz...
article thumbnail  Na blagdan sv. Ivana, apostola i evanđeliste već niz godina u župi Presvetog Srca Isusova Prozor...
article thumbnail  U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru i ove godine je slavljena Misa Polnoćka.  U...
article thumbnail   Subota – 28. prosinca 2019. od 9:00 Kralja Tomislava; Splitska – od policije Splitska – od Doma...
article thumbnail  U organizaciji župa ramskoga dekanata, i ove je godine upriličen koncert humanitarnoga karaktera na...

U nedjelju 16. prosinca 2007. godine u Domu kulture u Prozoru, održan je već tradicionalni Božićni koncert na kojem su nastupili župni zborovi iz Ramskog dekanata. Kao i svake godine koncert je bio humanitarnog karaktera. U 16:00 održan je koncert za djecu, dok je u 18:00 održan za odrasle. Prije početka koncerta, goste je pozdravila voditeljica programa Blaženka Matešić, koja nam je uputila riječi koje su po našem mišljenju svakoga dirnule barem malo u srce. Naime, govor je bio o iseljenim Ramcima koji su protjerani sa svojih ognjišta i o onima koji su bolesni i nemoćni.

Sav prikupljeni novac namijenjen je za osobe smještene u alternativnom smještaju u našoj općini. Svojim izvedbama, koncert su otvorili oni najmlađi, tj. članovi dječjeg zbora „Prijatelji malog Isusa“ koji su pod ravnanjem s. Anđeline Perić otpjevali dvije pjesme: „Isus mali dar je neba“ i „Hoćemo li zapjevati“. Nakon njih na pozornicu je izašao župni zbor „Sveti Anto“ sa Gračaca. Nakon ta dva nastupa, došao je mali predah. Gradonačelnik naše općine, Jozo Vukoja, imao je priliku prvi čestitati Božić okupljenima na Božićnom koncertu.
Zatim je na red došao zbor „Sveti Franjo“ iz Rumboka, a nakon njih i župni zbor „Gospe Ramske“ sa Šćita. Poslije nastupa četiri zbora, Božićnu čestitku uputio nam je ramski gvardijan fra Mato Topić.
Na pozornicu je zatim došao i „Veliki župni zbor Presvetog Srca Isusova“ iz Prozora. A kako je ovo bio koncert župnih zborova Ramskog dekanata, svoju Božićnu čestitku uputio nam je i dekan preč. Franjo Ivandić. Potom je nastupio i zbor „Fra Stjepan Barišić“ sa Uzdola.
Ove godine Božićni je koncert imao i posebnog gosta. Naime, naš počasni gost bio je Nadbiskup Vrhbosanski, uzoriti Vinko kardinal Puljić, koji nam je nakon nastupa posljednjeg zbora uputio svoju Božićnu čestitku svim ljudima dobre volje, povezavši Treću Nedjelju Došašća, Nedjelju Caritasa, s našim Božićnim koncertom koji je humanitarno-karitativnog karaktera.
Nakon toga, svi sudionici koncerta izveli su zajednički dvije prekrasne Božićne pjesme: „Veselje ti navješćujem“ i „Svim na zemlji“. Poslije koncerta skupljani su dobrovoljni prilozi za najpotrebnije, a svi su pjevači imali okrjepu u župnoj dvorani u Prozoru.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com