Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

Danas je u župskoj crkvi u Prozoru, Ramski dekan i prozorski župnik, don Franjo Ivandić proslavio dvadeset pet godina svoga misništva, Svečenu sv. misu, predvodio jeprečesni, Ante Meštrović, kanonik Vrhbosanske nadbiskupije i izaslanik kardinala Vinka Puljića. Don. Franjo Ivandić, rođen je 1955. godine u mjestu i župi Radunice. Osnovnu školu pohađao je u Zavidovićima, srednju u Dubrovniku, a teologiju u Sarajevu, gdje je i zaređen zasvećenika 1982. godine. Prije dolaska u Prozor bio je župnik u Lovnici kod Žepča.

Također danas, pod svečanom misom, preč. Ante Meštrović je uveo u službu članove novog pastoralnog vijeća, uručujući im svakome zasebno dokument o imenovanju na mandat u trajanju od pet godina. Članovi novog Župskog pastoralnog vijeća su: Jela Meštrović, Marija Škarica, Nikola Ćališ, Branko Rotim, Mile Brekalo, Marko Drežnjak, Stipo Zadro, Zoran Šakota, Gabrijel Malekinušić, Jozo Grozdić, Andrija Anđelić, Ante Dedić, Jure Krešo, Slavko Marić, Vlado Kudić, Branko Ivančević, Marinko Rumbočić i Jure Zadrić.
Spomenuti članovi Župnog pastoralnog vijeća, u skladu sa Statutom pastoralnih vijeća u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, surađivat će s župnikom i pomagati mu u palniranju, organiziranju i izvršavanju župnog pastoralnog apostolata na području evangelizacije, pastirske službe i službe posvećivanja, te na karitativnom, socijalnom i drugim sličnim područjima.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com