Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Jučer, na prvi dan korizme, odnosno na Pepelnicu ili Čistu srijedu, euharistijsko slavlje u u...
article thumbnail  Čista srijeda ili Pepelnica početak je korizme, važnog vremena crkvene godine, koje traje šest...
article thumbnail  Četrdesetak mladih iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor, jučer se okupilo na prvom susret...
article thumbnail  Večeras je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, svečano obilježen Svjetski dan bolesnika i...
article thumbnail  U utorak 11. veljače je dan bolesnika i zdravstvenog osoblja. Slavi se na spomendan Gospe Lurdske,...
article thumbnail  U župi Prozor jučer je svečano proslavljena svetkovina Bogojavljenja i Dan svetog djetinjstva....
article thumbnail  Misu zahvalnicu na Silvestrovo, u punoj prozorskoj župnoj crkvi sa početkom u 17 sati uz...
article thumbnail  Na blagdan sv. Ivana, apostola i evanđeliste već niz godina u župi Presvetog Srca Isusova Prozor...

Danas je u župskoj crkvi u Prozoru, Ramski dekan i prozorski župnik, don Franjo Ivandić proslavio dvadeset pet godina svoga misništva, Svečenu sv. misu, predvodio jeprečesni, Ante Meštrović, kanonik Vrhbosanske nadbiskupije i izaslanik kardinala Vinka Puljića. Don. Franjo Ivandić, rođen je 1955. godine u mjestu i župi Radunice. Osnovnu školu pohađao je u Zavidovićima, srednju u Dubrovniku, a teologiju u Sarajevu, gdje je i zaređen zasvećenika 1982. godine. Prije dolaska u Prozor bio je župnik u Lovnici kod Žepča.

Također danas, pod svečanom misom, preč. Ante Meštrović je uveo u službu članove novog pastoralnog vijeća, uručujući im svakome zasebno dokument o imenovanju na mandat u trajanju od pet godina. Članovi novog Župskog pastoralnog vijeća su: Jela Meštrović, Marija Škarica, Nikola Ćališ, Branko Rotim, Mile Brekalo, Marko Drežnjak, Stipo Zadro, Zoran Šakota, Gabrijel Malekinušić, Jozo Grozdić, Andrija Anđelić, Ante Dedić, Jure Krešo, Slavko Marić, Vlado Kudić, Branko Ivančević, Marinko Rumbočić i Jure Zadrić.
Spomenuti članovi Župnog pastoralnog vijeća, u skladu sa Statutom pastoralnih vijeća u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, surađivat će s župnikom i pomagati mu u palniranju, organiziranju i izvršavanju župnog pastoralnog apostolata na području evangelizacije, pastirske službe i službe posvećivanja, te na karitativnom, socijalnom i drugim sličnim područjima.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com