Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Zbog poznatih razloga, služenje sv. Misa i dalje je bez nazočnosti vjernika. S ciljem da se nitko ne...
article thumbnailDanas slavimo Blagovijest – blagdan navještenja Gospodinova. Ovo je dvostruki blagdan: slavimo...
article thumbnail  Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, i nakon objave Vrhbosanske...
article thumbnail    Zbog pandemije koronavirusa, u cilju zaštite vjernika i poštujući odredbe Vrhbosanske...
article thumbnail  Na treći korizmeni petak, pobožnost Križnog puta i slavlja sv. Misa upriličena su u župnoj crkvi u...
article thumbnail  Duže vrijeme pripremani ovaj susret i izlet za djecu ostvario se 4 i 5 ožujka, tekuće godine. U...
article thumbnail  Na prvu korizmenu subotu, tijekom Večernje sv. Mise u župnoj crkvi u Prozoru, upriličeno je...
article thumbnail  Jučer, na prvi dan korizme, odnosno na Pepelnicu ili Čistu srijedu, euharistijsko slavlje u u...

Uz blagoslov župnika Preč. Franje Ivandića, skupina župljana i župljanki župe Presvetog Srca Isusova Prozor, predvođeni župnim vikarom vlč. Đurom Arlovićem i s. Anđelinom Perić, SMI, dana 22. studenoga organizirano je nazočila i sudjelovala na prodajnoj izložbi i humanitarnom koncertu u Sarajevu. Koncert i prodajnu izložbu organizirale su sestre – Služavke Maloga Isusa – koje vode dječji dom „Egipat“ za djecu bez roditeljai roditeljskog staranja. Sredstva prikupljena koncertom i prodajnom izložbom će biti upotrijebljena za školovanje štićenika doma.

 

Župljani župe Prozor, darovali su svoje proizvode (uglavnom ekološki čiste) i ručne radove za potrebe prodajne izložbe. Skupljena su značajna sredstva, a preostali proizvodi darovani su za potrebe prodajne izložbe koja će biti organizirana u Gromaljku na III. nedjelju Došašća.

Mladi župe Prozor, predstavili su se pjesmom –„On dolazi da nas spasi“ pod glazbenom pratnjom Davida Tomića i Josipa Ćališa na gitari i Gabrijele Dedić na klaviru. Njihov nastup je bio zapažen i nagrađen pljeskom zbog izvođenja pjesme, a osobito zbog originalnih nošnji svoga kraja.

Izložbeni prostor župe Presvetog Srca Isusova Prozor bio je bogat i zapažen – kako zbog broja i originalnosti izložaka – tako i zbog narodnih nošnji, koje su nosile župljanke zadužene za prodajnu izložbu.

Izložbeni prostor uredile su: Marija Škarica, Ana Jurić, Ružica Drinovac, Anđelka Drežnjak uz pomoć s. Anđeline perić, SMI, župnog vikara vlč. Đure Arlovića i male Martine Škarica.

Odlazak u Sarajevo bio je poseban doživljaj za sve. Naročito dojmljiv bio je nastup štićenika doma „Egipat“. Župljani župe Prozor sretni su što su štićenicima Doma svojim dolaskom i darovima potpomogli školovanje i sretniju budućnost. Nadaju se da će i u budućnosti potpomoći dobrotvorne akcije te da će odlazak u Sarajevo na prodajnu izložbu i koncert za potrebe štićenika doma „Egipat“ postati tradicionalan.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com